dimecres, 25 de març del 2015

LLANGONISSA DE PAGÈS AMB VERMUT DE REUS



Aquí va el meu homenatge a la #ganxetestour2015. Hi ha llocs de Catalunya on se li diu llangonissa o llonganissa i n'hi ha d'altres que se li diu botifarra però ve a ser el mateix, carn de porc embotida dins del budell petit del mateix. N'hi ha tantes varietats com pobles elaboradors i no entrarem a analitzar-los però a qui li agrada li agrada molt.

Recepta:
 - 2 metres de llangonissa de pagès
- 2 cebes 
- 4 alls
-2 tomaques maduretes 
- 12 avellanes de Reus
- unes rametes de julivert
- un bon raig d'oli d'oliva
- 200 ml de vermut de reus
- 200 ml d'aigua
- sal i pebre

* Es talla la llangonissa a la mida que ens agradi més i es fica en una cassola amb l'oli d'oliva, seguidament es tira la ceba i es deixa enrrossir tot junt poc a poc, mentrestant es prepara una picadeta amb el alls, les avellanes, el julivert i la sal, es posa tot al morter i es machaca bé. Sóc molt fan de les picadores, ratlladores, trinxadores i amasadores elèctriques però quan es tracta de picades sempre faig servir el morteret. Quan la llangonissa i la ceba estan rosses es tira la picadeta i s'enrroseig també, ara es l'hora de ficar els tomaquets talladets a daus, es deixa uns minuts i s'hi tira el vermut, es tapa i es baixa el foc deixant que vagi fen xup-xup uns 10 minuts. 
Pos això ja està, unes bones llesques de pa de pagès per sucar i un bon vi negre per remullar-ho.


I jo que pensava que anava millorant amb les fotos, jiji, resulta que a la foto surt el vi negre del maridatge i no el vermut de la recepta que era un vermut Miró excel.lent. Aviat ho arreglaré perque ja em van pel cap un parell mes de receptes amb vermut. Gràcies
Ah per cert, el vi negre del maridatge també es exquisit: Les cousins D.O Priorat.

2 comentaris:

  1. mmmmmmmm...boníssim!!!! Jo ho he fet amb llangonissa de Puigcerdà i està boníssim!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. mmmmmmmm...boníssim!!!! Jo ho he fet amb llangonissa de Puigcerdà i està boníssim!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.