diumenge, 26 d’abril del 2015

IV JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA TONYINA ROJA A L'AMETLLA DE MAR



Durant l'ultima setmana d'abril i la primera de maig es celebren a l'Ametlla de Mar les IV Jornades Gastronòmiques de la Tonyina roja. L'any passat vam batre records d'afluència de públic per tot arreu. Simultaneament a les Jornades, el Grup Balfegó, patrocinador de l'event i màxim exponent dels criadors de tonyina roja en cautivitat a tot el món, realitza diferents actes relacionats amb la tonyina i amb la cultura nipona. Es fan tallers d'ikebana, s'ensenya i es ven ceràmica japonesa, origami, kendana, caligrafia japones, es fan conferències i demostracions d'especejament de tonyines de mes de 300k. etc.  Tot això té lloc al port de L'Ametlla de Mar, amb carpes, pero personalment, el que més m'agrada es la degustació insitu de la tonyina, uff, una perdició. 
Gràcies a la meva feina que em fa treballar els caps de setmana no puc assistir a tots els actes, però solvento la situació esmorzant sushis, tatakis i nigiris el diumenge al matí ben d'hora ben d'hora.




Butxi de Tonyina Roja guisat.



Tataki amb llavor de wasabi. 


Nigiri de Tonyina Balfegó.


Tàrtar.


Tonyina amb alls tendres, reducció de soja i pols de wasabi.
Aquest l'he fet jo...



A la web del grupbalfego.com hi trobareu unes quantes receptes de com cuinar-lo, realitzades per cuiners de renom de la nostra població, i de fora, però cru es bonissim.
Tambè teniu la web del tuna-tour.com on trobareu tota la informació per si us voleu banyar amb les tonyines quan encara son vives. Es una experiència íncreible!!
Paralel.lament als actes que es celebren el primer cap de setmana de maig i durant una setmana més, els restaurants locals ofereixen un menú gastronòmic basat amb la tonyina roja i els bars de la població fan la ruta de la tapa roja, consisteix en una beguda, cervesa, vi o vermut i una tapa de tonyina per 3 eurets. La veritat es que hi han veritables trobades gastronòmiques a llocs ben inversemblants...tot es provar-ho.

Us invito a tots i totes a visitar aquest poblet del sud de catalunya, allà on comencen les terres de l'ebre i s'acaba l'influència de la ciutat...

També us deixo aquests enllaços per a que ho comproveu tot més ben explicat.




2 comentaris:

  1. Haurem d'anar-hi i provar tot això que ens presentes, quin festí!! un petó!

    ResponElimina
  2. A veure si ens poguéssim apropar aquest cap de setmana!! Una abraçada!

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.