dimecres, 22 d’abril del 2015

ROTLLETS DE PRIMAVERA VEGANS AL TOC DE WASABI






Quasi tots els diumenges d'estiu els pares ens duien a la platja. A la mare no li agradava massa anar-hi quan el pare treballava perquè ella no tenia carnet i la platja que ens quedava a prop era sempre plena, pero el diumenge ens hi duia el pare, a totes, 4 dones, 4 bikinis, 4 tovalloles, crema, pilota, flotador, nevera verda i la bossa de fer musclos. Abans, a les platges s'hi anava caminant, deixaves el cotxe on podies, agafaves els trastos i a caminar, no com ara que han volgut fer-les tan accesibles que han perdut l'essència. El pare es penjava la bossa de fer musclos a la cintura i marxava roques endins a buscar el vermut dels diumenges. Oh mare meua com disfrutava aquells vermuts dels diumenges d'estiu. M'encantaven aquelles petxines que portava, me les menjava crues!. Bé encara ho faig, però ja no tenen aquella mida ni aquell color. Els eriçons tampoc son el que eren, ja no es diuen ni eriçons, ara es diuen garoines. Quan tenia 6 anys el pare els treia del mar i alli mateix els obria i ens els menjavem rentats amb l'aigua del mar. Ni els pressecs grocs de calanda que sempre duia la mare a la nevera verda tenen el mateix gust, recordo que els rentava amb l'aigua del mar, i aquella salabror barejada amb la dolçor de la fruita es a la que m'han recordat aquests rotllets de primavera mar i montanya. Mar per les algues, montanya pels bolets...





* Recepta:

- 25 gr. de shitake pesats deshidratats
- 25 gr. d'orelles (bolets xinesos) pesats deshidratats
- 10 gr. d'espagetis de mar pesats deshidratats
- 20 gr. de brots de bambú envasats i escorreguts
- 20 gr, de soja germinada envasada i escorreguda
- 1 ceba tendra
- 5 calçots nets i talladets
- 3 grans d'all talladets
- un grapadet de sèsam
- 60 ml d'aigua
- 30 ml de salsa de soja
- un xurret de wasabi 
- un bon raig d'oli d'oliva


Procediment:
A tots els paquets hi posa els temps de remull de cada cosa, tot i que jo sempre els hi deixo bastant mes rato, queden mes gustosos, tant les algues com els bolets. 
Renten i tallem els calçots i la ceba tendra, posem l'0li a la paella i els saltejem, pasats 5 minuts hi afegim els alls i seguim saltejant. Quan tinguem els bolets i les algues talladets finets, ho afegim, sofregim 5 minuts mes i tirem la mitat de la salsa de soja i l'aigua juntament amb el bambú i els brots de soja. Ho deixem reduïr uns 10 minuts i despres hi tirem l'altra part de la salsa de soja, 4 voltes mes i sésam i xurret de wasabi, deixem coure  i remenem be per unificar tot el wasabi, ultimament m'he tornat adicta al wasabi... i ara toca a fer els rotllets....cosa que es mes fàcil del que sembla. Talleu rectangles a l'ample del rotllo de masa filo d'uns 15cm, es separen del paper i es posa el farcit a dintre, s'envoliquen els costats cap a dintre i s'enrrollen sobre si mateixos, i au, jo els he posat al forn a 180ºC uns 20 minuts, però fregits queden mes cruixents aixi que vosaltres mateixos, salut!!

3 comentaris:

  1. I perquè no els deixen aparcar a la sorra que si no més d'un ho faria per no caminar....Com ens queden a la memòria els gustos i les aromes de la infantesa! Realment uns rotllets molt saborosos amb aquest toc de salsa de soja i wasabi! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. i tant q queden i tant! i com mes gran me faig mes en recordo de moments... gràcies per visitarme, i recorda que si baixeu pel sud algun cop m'ho has de dir eh. besets guapa

    ResponElimina
  3. Quins records més macos. Ho volem tot massa fàcil...
    Aquests rotllets han d'estar d'escàndol, un mar i muntanya molt original.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.