diumenge, 3 de gener del 2016

GANXETES TOUR CONCA EDITION



Íncreible jornada la que vam passar dissabte 28! Voltant i girant se'm va fer curt lo dia, aquí parem i tastem, allí escoltem i desgustem, i aquí riem i ens fartem. Quan em vaig voler donar compte ja era hora de marxar, i sense haver parlat amb tothom!! Pero bé ens ho vam pasar molt bé.

Vam quedar a les 10 del matí, a la pastisseria Ferrer de L'espluga de Francolí, una pastisseria de les de tota la vida però amb uns aires renovats. Vam esmorçar i quan el mestre pastisser va estar preparat vam entrar a l'obrador que es uns dels pasos que mes m'agrada de les trobades blogueres, endinsar-me a les entranyes de les pastisseries! 



Aquest es el David, Ferrer clar, son tres germans però actualment ell es l'únic pastisser de cal Ferrer, ell sòl ho fa tot, tot el dia a dia d'una pastisseria, més tots els extres que hi han, tipo torrons, mones, reis, bunyols, sant jordi etc... A nosaltres ens va explicar com es feien els carquinyolis, molt bons, jo no sabia que havien d'estar tant de temps al forn!!
Però lo que de veritat em va impressionar va ser el torró de xocolata blanca i praliné d'avellanes, una delícia, increíblement bo, bé, boníssim. Jo no sóc massa de xocolata i menys del blanc, però aquest tenia mil gustos, avellanes, ametlles, taronja, xocolata blanca, mes avellana, uff íncreible!!



 Aquí el veieu pastant el praliné d'avellana que després va barrejar amb el xocolate blanc que ja el tenia templat. Va barrejar el granillo d'ametlla i les avellanes senceres i cap a la caixa de fusta que li havia fet expresament un fuster, i au, cap al terra a xafar-lo literalment!!




 També ens va cremar una barra de torró de "yema" que després ens vam cruspir.


I ara a provar-ho tot, lo que havíem vist fer i lo que no, tot boniiiiisim!!
Moltes gràcies al David Ferrer i a la Glòria de nototsonpostres.blogspot.com per permetre'm gaudir d'una diada excepcional!!




Ben fartets vam agafar el cotxe i cap a Pira falta gent. Allí ens esperaven al Celler Carles Andreu per fer-nos una visita guiada pel celler. 


I desprès de l'explicació pertinent, ens van fer baixar a la cava. Bueno, lo de baixar a la bodega seria lo que podríem esperar, però aquí no, aquí hi ha un passadís subterrani d'uns 50 metres a peu pla que porta directament a la cava que està soterrada sota les vinyes, baix de tonelades de formigó i terra de la bona. Arribats a aquest punt, tots els blogguers, que son molt frikis, ens vam liar per fer la foto perfecta de la cava. www.cavandreu.com





A mi me van sortir aquestes, però podeu visitar altres blocs perquè us aseguro que n'hi han de millors.

I aquí un dels primers montatges que he fet! No sóc massa bona amb l'ordinador però progreso adequadament jiji.

Vam catar dos caves rosats molts frescos, un negre jove trepat i un altre negre trepat també excel.lent, envellit en barriques de roure francès de primer any. Aquest vi em va agradar moltíssim i crec que el posarem a la carta del restaurant.

I ara ja una mica més contents, vam fer camí cap a Montblanc on teníem taula reservada per a 30 persones! 


Aquestes fotos son les del menú del restaurant Molí del Mallol on vaig disfrutar de valent, un restaurant molt acollidor, bon servei i molt bon menjar, que més es pot demanar?      http://www.mallol.eu/moli-mallol/restaurant






Així de carregada vaig arribar a casa, moltes gràcies a Ca Rosset per les olives i les avellanes amb que ens va obsequiar durant la cata, ca-rosset.com, moltes gràcies també al Forn Sistaré per les palmeretes exquisites fornsistare.com, gràcies a oleumflumen.com per la gentilesa de l'oli d'oliva, i també a casabellanatura.com per les íncreibles galetes de ceps que no havía probat mai. GRÀCIES A TOTS!!


Esmorçars de diumenge amb forn Sistaré.

I aquí un ceviche de llobarro amb galetes de ceps i oli oleum flumen.
(llàstima que vaig fer la foto de nit i amb flash, però estava molt bo)



I aquí tota la penya a la foto finish!!
               

9 comentaris:

  1. Bonica crònica, Glòria! A veure quines tindrem al 2016!!! Petonets i...molt bon any!
    Olga

    ResponElimina
  2. Glòria a veure quan ens retrobem!! La pots muntar tu, i ja tenim restaurant!!! Un petonàs Bon Any

    ResponElimina
  3. Glòria a veure quan ens retrobem!! La pots muntar tu, i ja tenim restaurant!!! Un petonàs Bon Any

    ResponElimina
  4. Glòria a veure quan ens retrobem!! La pots muntar tu, i ja tenim restaurant!!! Un petonàs Bon Any

    ResponElimina
  5. És un gust organitzar trobades per a persones tan agraïdes com tu.
    Estaran contents els del celler CarlesAndreu si d'aquesta trobada en surt un restaurant amic!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  6. És un gust organitzar trobades per a persones tan agraïdes com tu.
    Estaran contents els del celler CarlesAndreu si d'aquesta trobada en surt un restaurant amic!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  7. Gran dia, fantàstiques activitats, boníssims productes i immillorable penya foodie!!! Petonarros artista de les galrtes i l'oli, entre altres coses!!!

    ResponElimina
  8. Molt ben explicat, un dia genial i amb ganes de repetir. Ptns!!!

    ResponElimina
  9. Va ser un gran dia...i espero que en gaudim d'uns quants mes aquest 2016 que ara comença! I quin acompanyament per les galetes de ceps!! Quin plat més espectacular! Bon any nou, Glòria! Un petonet!

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.