diumenge, 4 de desembre del 2016

TROBADA BLOGUERA BERGUEDÀNYAM 2016



Pos com podeu comprobar m'estic aficionant a les trobades blogueres, hi ha molt bona gent i sempre que puc m'hi apunto. M'encanta fer ruta per catalunya.
Hi ha mil llocs preciosos on anar i un d'ells es el Berguedà, verd, tot molt verd, envejosament verd...
Doncs cap a Olvan que marxem a trenc d'alba a veure a l'Anna del bloc m'agrada cuinar i a tota la colla matinera, perqué per variar soc l'última en arribar, a més, com que aquesta vegada anava acompanyada doncs xerrant xerrant, mos vam passar la carretera, 30 km de més i 30 de baixada, etc.
Bé, arrivem a Olvan,saludem i esmorcem:
Taula parada:  
Embotits de la terra, un pa excel.lent sucat amb una tomaca envejable, més embotits excel.lents de la cooperativa de Gironella, els cocs superbons  de ballaracakes, vi a porró, amb cos però suau al paladar d'un poble que em va dir l'Anna i que ara no recordo. Bueno, en fi,, tot boníssim, ja estic preparan receptes amb productes del Berguedà la veritat, perqué me va agradar tot molt.

Aquí el blat de moro escairat que ens va preparar la mare de l'Anna per esmorçar,







  
Molta tranquilitat es respira a Olvan!


  I havia boira ploranera però l'ambient a fora era de calma total, no vam sentir ni un gos.










Ara ens dirigim cap a Casabella natura
on les seves directores, dues germanes, ens parlen dels seus inicis fa uns 8 anys i també de les seves ampliacions degudes a la demanda creixent dels seus productes. Treballen molt els productes ecològics, compren verdura a l'hort del silenci a més de transformar els productes de l'horta berguedana també elaboren amb productes importats.


 De Casabella Natura vam marxar bastant carregadets, m'ho hagués comprat tot, es veu quan el producte ha estat ben tractat. Fan sucs depuratius i per dietes especials, barreges de cereals amb llegums, cremes de verdures, galetes de ceps i melmelades, ens van regalar un potet de melmelada picant que ja tinc pensat on anirà...


Ara ja som a Gironella on l'alcalde d'Olvan, el Martí, ens parla de la Raça Bruna dels Pirineus
Vam fer una volta per l'explotació, ens van pasar un video i vam tastar la vedella en qüestió. Ens van explicar que de atnt en tant fan vaca vella engreixada, ha de tenir entre 3 i 7 anys, i quan la sacrifiquen la deixen madurar durant 45 dies! Increible, mai hagués pensat que es pogués menjar després de tants dies. Els vedells mamen durant 6 o 7 mesos i despres la seva alimentació es a base de cereals de la zona. La raça es preciosa, no gaire gran, esbelta i molt àgil per ser una vaca.



 Tots ben sentats escoltant el video i les explicacions del Martí, i sentit ja l'oloreta de la brasa preparada per degustar un tros de carn inmens.

I la següent visita va ser a Cal Rovira.
Aquí seu fan tot, bé, amb ajuda externa clar, per això el seu eslògan es diu 'tancant cercles'. Les trujes estàn prenyades durant 3 mesos, 3 setmanes i 3 dies, cada setmana es sacrifiquen 26 porcs de la raça duroc tot i que ompren semen ibèric. La veritat es que l'explotació feia molt de goig, es que tenen de tot, es fan el seu propi pienso per al animals amb barreja de cereals que cultiven, fan embotits, oli de colza, tenen horta, etc.

La càmara secadora de Cal Rovira.




 
Aqui les llavors de colza que es conrrea a la mateixa explotació i també es compra a altres pagesos de la zona. La màquinaria per fer oli de colza es enorme, no para mai, mai de mai, i deu valdre un pastón amb aquella nau tant gran i tot plegat, ara toca buscar oli de colza del berguedà per algún lloc perquè no recordo si va dir on es comercialitzava. De fet em va flipar bastant tot, naltros tenim olivers, i cada any collim olives i paguem per a que ens les molguin, seria un somni que les poguesim transformar en oli directament a la finca.



I ara cap a La Quar, a dinar a l'Hostal Sant Maurici.
Vam menjar de tot i bo, molt bo, molt natural i molt ben servit.


Dels que hi èrem no hi faltava ningú: 
el Jaume de el jaume a la cuina 
la Cristina de bufet de postres 
la Glòria de no tot son postres
la Manu de las recetas de manu 
la Marta de pa de nous
la Laura del cuinejar 
l'Anna del m'agrada cuinar  
l'Òscar de de cuina
la Montse Mussola de la cuina de la mussola
el Lluís de tiritinyam
la Teresa de com a casa res
la Blanca de juego de sabores
l'Anna del retalls de cuina
l'Esther del mar i muntanya
la Carme del cuinetes-carme
la Sònia del pa vi i sucre 
la Montse del roba bruta fem cuinetes
l'Albert de cuino ergo sum 
la Marina del tapat de tapes 
la Gemma la cuina de casa 
la Cris de delicies culinaries cris 
el Manuel de un cocinillas online 
el Manel de cuina generosa 
l'Amadeu de llegando a la fabrica de cemento 
 I una servidora! Vam ser una bona colla, gràcies a tots per la fantàstica companyia i l'Anna per la perfecta organització de la trobada.
 
  
  




2 comentaris:

  1. Una trobada espectacular a la que no vaig poder assistir.....:(
    M'alegro moltíssim de que anés tan bé i fos un gran èxit!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Gràcies guapa, se't va trobar a faltar! Besets

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.