dissabte, 21 de novembre del 2015

GALETES NAPOLITANES!


 Quan vaig veure aquestes galetes no tenia ganes d'esperar a cap d'aquells dies de pluja ideals per fer-.ne.
 Les Napolitanes de capsa de tota la vida tenen aquell gustet a canyella excel.lent i son cruixents i fines.  Ja havia fet altres intents, pero aquestes napolitanes del genial bloc de la Dolça Glòria nototsonpostres.blogspot.com estan requete bones i a tota la familia han agradat molt, nens i no tan nens... 

Doncs crec que a ella no l'importarà que canvii el sucre blanc per moreno, posi una culleradeta més de canyella i no les pasi pel sucre així que no deixeu de visitar el seu bloc!

*Recepta: 

- 3 cullerades de les de cafè de canyella en pols.
- 100 gr. de mantega en pomada
-100 gr. de sucre moreno
- 1 ou
- 250 gr. de farina tamissada juntament amb una culleradeta de llevat químic.

*Es barreja la mantega toba amb el sucre, s'hi afegeix  l'ou batut, es tamissa la canyella amb la farina i es va ficant a cullerades mentre l'amasadora va fent.
S'estira entre dos papers de forn ben fineta i es guarda a la nevera un bon rato, una hora mes o menys o d'un dia per l'altre.
Es tallen les galetes amb la forma que mes ens agradi, jo ho he fet amb un tallador que les espenya cap a fora i els hi marca aquests puntets per damunt tant caracteristics, però quan no el tenia també feia galetes d qualsevol manera. Ara que hi ha aquesta febre blogueril es com si estesim obligats a inventar consumir mes encara, cosa que es qüestió mes d butxaca. De fet pensava que ordenar les receptes aquí, faria que abandones aquella capseta vertical, regal de 'La Lechera', on hi guardo receptes desde fa 25 anys. Però no puc, la segueixo consultant, m'encanta!.  Bé, les enfornem uns 15 minuts amb el forn precalentat a 180 ºC.   
Jo com que tenia que marxar a treballar, vaig apagar el forn i dins es van quedar, quan vaig tornar estaven supercruixents! Salut!


6 comentaris:

  1. Quina casualtat, que ara mateix m'acaba de trucar per telf un amic napolitá, jaja, aixis es que aquestes galetas que si et soc sincera es veuen mes maques que las de caixa i de ben segur que mes gustoses, m' han agradat molt i molt.
    UNA ABRAÇADA MACA, I MIL GRACIES PER VISITAR LA MEVA FINESTRETA :)))

    ResponElimina
  2. Casualitats de la vida! gràcies guapa! vaig a posar-me al dia volant.

    ResponElimina
  3. T'han quedat magnífiques... són molt bones però napolitanes napolitanes , com les de la capsa, no ho acaben de ser :-)
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
  4. Ara si que me poseu amb un dubte. Son o no son com las de la capsa. Perque mira que son bones las punyeteres i si fosin iguals ......???
    Petons

    ResponElimina
  5. Hola Manu guapa!! Doncs fa tant temps q no compro galetes de capsa q ja ni ho recordo! Fes-les q estan bonííísimes! Besets

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.