dijous, 5 de novembre del 2015

FIDEUS AMB FAVES I CALAMARSETS

Els fideus combinen amb tot i m'encanten, sobretot aquesta mida, ni massa fins ni massa gruixuts. Amb el temps que fa que cuino els he fet de mil maneres, ara feia temps que no en feia per allò dels carbohidrats però s'enyoren.
Aquests porten faves de l'hort congelades, que en tenim unes quantes bosses i s'han d'aprofitar! Ai mare lo que mos arribat ha donar aquest hort. Llàstima que quan apreten les temperatures i tot creix rapidissim, a mi m'agafa en plena temporada i no tinc massa temps per procesar-ho, pero bueno, faig el que puc.
*Recepta per 2:
-oli d'oliva extra verge de la cala jiji
- mitja ceba tallada a daus
- 2 alls trinxats
- 1/2 pebrot roig talladet
- 1/2 pastanaga tallada
- 3 cullerades de tomaca fegida
- un raig de wisky
- 1/2l. de caldo de verdures
- 100gr. de faves
- 150gr. de fideus
- 8 calamars petits de la cala, nets i tallats
- sal, pebre, pebre roig i cúrcuma
- un bon pólsim d'amor

* Sofregim la ceba, quan està rossa tirem l'all i l prebrot, ho deixem sofregir i tirem el wisky, deixem que s'evapori i tirem la tomaca i les faves, fem unes voltes tot afegint els calamars. Al cap de 5 minuts fiquem ela brou i les espècies i deixem q arrenqui a bullir, que serà quan afegirem els fideus. Anem remenant i provant fins que quasi no quedi suc. Ho apaguem i deixem reposar un ratet. Bon profit!

Si us agraden aquests ingredients no dubteu a preparar-los!


Quan està tot ben sofregidet i tirem el wisky i ho deixem reduir.



Seguidament afegim les cullerades de tomàquet i les favetes i remenem.



Afegim el brou de verduretes i tots els pólsims.



Ho deixem reposa i a la feina! Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.