dissabte, 21 de novembre del 2015

ROVELLONS AL VINAGRE CASOLANS AMB LES ÚLTIMES TOMAQUES DE L'HORT


La veritat es que m'apasiona fer conserves, m'encanta posar-los les etiquetes i guardar-los a les estantenteries amb els seus cordills i les seves tapetes de roba. Però crec que m'agrada més obrir-les, fer-les servir i recordar les olors màgiques que desprenien quan les vas preparar.
Doncs avui he obert un d'aquells pots de rovellons en vinagre que vaig preparar l'any passat.
La meva iaia Andrea en feia molts, i sempre que anavem a Palamós me'n donava, me xiflaven ja de petita i quan vam venir se Soria carregats doncs vaig probar de fer-ne.
La veritat es que els petits van quedar reservats per a fer-los així, pero també n'hi havien de tallats, mentres capiguen al pot la mida no importa.
Després de netejar-los bé els escaldem un minut amb aigua bullint, els posem als pots ben nets i acavem d'omplir-los amb vinagre fins els tres quarts del pot i la resta d'oli d'oliva. A mi m'agraden molt els alls en conserva i l'hi vaig possar uns quants, una fulla de llorer i unes boles de pebre negre i ja està, ho tapem i ho estirilitzem uns 20 minuts.
I l'amanida no té cap secret, enciam, tomàquets dels bons, el formatge que mes us agradi, un bon oli d'oliva, sésam negre, rovellons i a disfrutar...!





2 comentaris:

  1. Glòria....m'has fet recordar els pots de rovellons en conserva que feia la meva iaia Pura! Jo no he fet mai conserva de bolets....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. ES q les iaies en sabien molt de conservar-ho tot! gràcies per passar per aquí, besets!

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.