diumenge, 15 de maig del 2016

PÈSOLS DE LA CALA AMB BOTIFARRA DOLÇA DE GIRONA




Uns pesolets ben bons que hem tret de l'hort, en quantitats industrials i ecològics des de la llavor.
No cal anar fins al maresme per trobar bons pèsols perquè com diu la padrina bloguera mes marxosa, la Dolça Glòria, passat el peatge de Martorell també hi ha vida. La vida de l'hort m'encanta i m'agradaria dedicar-mi professionalment...
Recent pelats tenien un verd molt intens però aquest pesolets han quedat fosquets perquè la botifarra de Girona, sucosa com ella sola ho ha impregnat tot de dolçor, i per a mes inri els he ofegat amb un xorret de vermut de Reus...





*Recepta:

  • 300 gr. de pèsols
  •  1 botifarra dolça
  •  1 ceba tendra
  •  2 alls tendres
  • 2 tires de pebrot roig
  • 2 tires de pebrot verd
  • 2 tomaques ben maduretes
  • Un rajolí de vermut negre de Reus
  • Un rajolí d'aigua del cel
* Molt fàcil de fer quan ja tens els pèsols desvainats... També els podeu comprar congelats pero no es el mateix eh.
Fem un bon sofregit amb les verduretes tal com us agradi, a mi es que m'agraden bastant torradets els sofregits, abans de que comenci a enrrossir-se afegim la botifarra dolça i que vagi fent amb les verduretes, acte seguit i aboquem els pèsols i el rajolí de vermut, en aquest moment jo he trossejat la botifarra per a que es cogués bé, la deixem uns 10 minutets i bon profit!



GRÀCIES!!


3 comentaris:

  1. Amb pesols tendres...quina cosa més bona Glòria!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. MMMmmmm...un plat de luxe!!! Has preparat una recepta extraordinària amb uns ingredients de primera!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  3. ei guapes moltes gràcies!! Amb monstrues com valtros de profes qualsevol ho fa bé!! Besets!

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.