diumenge, 6 de novembre del 2016

PASTÍS DE GERDS



 Aquests pastissos amb gerds estaven requete bons, vaig combinar una base de pa de pesic amb una crema de gerd i la veritat es que no en va sobrar res de cap dels tres. El puré de gerds no el vaig colar, pero quan el torni a fer el colaré perqué a mi em molestaven una mica les llavors, encara que l'homenatjada digui que així està bé, gràcies Mireia;)!!



Jo li vaig donar el pastís dret eh, però es que aquí no hi ha manera de donar-li la volta a la foto:(


Com que era un pastís per a una festa sorpresa on hi podien haver entre 30 i 40 persones doncs vaig fer pa de pesic amb 18 ous i mousse multiplicat per tres també. De tot el que va sobrar vaig fer aquest dos pastissos més petits també per regalar. El farciment de les frambueses es una crema de mantega feta amb 100 gr. de mantega i 100 gr. de sucre glass.
És pot decorar de mil maneres diferents, la veritat és que la tarta dels 40 anys va fer bastants kilòmetres amb cotxe per camins terribles abans d'arribar a la màgnifica casa rural on es feia la festa, en canvi les altres dos van reposar a la nevera i això es nota.
  Mousse de frambuesa:
° 180 gr. de gerds triturats i colats per treure'n les llavors
° 240 gr. de nata montada
° 2 fulles de gelatina de les grans (6 gr.)
° Uns 130 gr. de merengue italià

Merengue italià:
° 50 gr. de clares (2 clares) + 13 gr. de sucre
° 15 gr. d'aigua
° 50 gr. de sucre

Primer que res posem en remull les fulles de gelatina amb aigua gelada, ara preparem el merengue posant a la batedora de varilles les clares amb els 13 gr. de sucre a velocitat moderada, per un altre costat posem a un cassó l'aigua i el sucre i ho fem bullir, quan comenci a fumejar ho tirem amb un fil damunt de les clares que estàn donant voltes a la batedora i ho deixem girant fins que refredi.
Mentre es refreda el merengue calentem la meitat del puré de gerds, quan està calent hi dissolem la gelatina remullada i remenem ben bé, hi afegim la resta de puré i comencem a montar la nata, ha de quedar semimontada, no massa dura. Li afegim dos cullerades de nata al pure i anem barrejant amb espatula de goma i amb moviments envolvents, de baix a dalt i aixi remenant anem afegint també la resta de la nata i el merengue. Ens ha de quedar un color rosa bastant intens, bonic de mirar, pero li podeu posar tant de colorant com vulgueu. 
La tapem amb film i la deixem reposar a la nevera per a que agafi consistencia, mentre fem els bescuits.

Masa de bescuit: 
º  6 ous
º  170 gr. de farina
º  170 gr. de sucre
º  1/2 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
Montem els ous, el sucre i la vainilla amb les varilles fins que es tornin blancs i tripliquin la mida, llavors amb espatula i colador anem afegin la farina amb moviment envolvents, de baix a dalt per tal que no se'ns baixi la barreja, la posem a una mànega pastissera i reservem.
Es la recepta que faig servir per al braç de gitano
Dibuixem tres cercles de 20cm, 15cm i 10 cm a diversos papers de forn i  amb la mànega els anem omplint i fornejant, uns 10 minuts a 170ºC. Tal com els anem treient del forn treim els papers i els deixem gelar damunt una reixeta.

A l'hora de muntar el pastís només us fa falta paciencia. Es tracta d'anar intercalant capes de bescuit amb capes de mousse de 'frambueses' i forrar-lo per fora amb mes mousse.
Podeu deixar volar la creativitat i decorar-lo com mes us agradi, jo es que aquest es de l'abril i clar durant els mesos d'estiu decoro els pastissos bastant/massa ràpid, pero amb flors, tant naturals com de fondant uooo espectacular!






2 comentaris:

  1. Vas fer tres pastissos? Quina feinada! Havien de ser molt bons....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ei hola guapa, doncs si, bé tres no realment van ser cinc jiji, però es q m'encanta remenar! besets

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.