dimecres, 11 de febrer del 2015

TARTA SACHER

Casi sempre que faig un coc de xocolata per pastissos coberts amb fondant, faig servir la mateixa recepta, la del post del bolso de channel, però aquest de la tarta sacher es exquisit, es molt suau i no gaire dolç  i diria que va bé amb tot, nata, crema pastissera, melmelada o ganache. Crec recordar que alguna vegada l'he fet servir per fer cupcakes i tot, amb cor de melmelada de nabius (arándanos), buff estàn bestials.
La tarta Sacher deu el seu nom a Franz Sacher, l'inventor, fa més de 150 anys, tot i que va tenir que anar fins als tribunals per a que li concedicint aquest privilegi. Resulta que Franz Sacher era el pastisser del príncep Metternich de Viena. Al cap de poc d'inventar-la, un altre pastisser anomenat Demel va fer un pastís molt paregut i Sacher el va demandar per plagi.
El dos afirmaven que la seva era l'original. L'única diferencia que hi havia era que la Sacher portava melmelada a dins i dalt i la Demel només a dalt, les dos d'albercoc esclar. El tribunal no es va mullar gaire i va fallar dient que les dos eren igual de bones i que les dos es mereixien dur el nom de 'Sachertorte'. No deixa de ser curiós que el tal Demel no lluites per posar-li el seu nom al seu pastís...

*Per al coc necesitem:
75 gr. de farina
100 gr. de mantega pomada
175 gr. sucre pols
6 rovells
8 clares
175 gr. de xocolata de presa
5 ml de vainilla líquida
un polsim de sal

- Comencem trossejant la xocolata i posant-la al bany maria per desfer-la, quan està desfeta la reservem i esperem que es refredi una mica, també montem les clares amb la sal a punt de neu i les reservem a la nevera, ara posem la mantega pomada i el sucre pols al bol de l'amasadora i ho batem bé, quan està blanquet anem agefint els rovells un a un i a poc a poc, deixant que s'incorporin bé. Quan el xoco està tebi l'afegim juntament amb la vainilla i ara treiem el bol de l'amasadora i amb una pala de silicona i moviments envolvents anem tirant la farina tamissada. Amb els mateixos moviments incorporem les clares muntades, poc a poc per a que no es desfacin.
La mida del motllo de la foto es de 22cm. pero amb motllo allargat tipus plum-cake també queda molt bé, sempre que estigui ben untat amb mantega i farina o spray desmotllant. El deixarem 1 h. al forn precalentat a 180º.
Mentre es cou podem anar preparant el farcit i el recobriment.

*Farcit:
2 cullerades de suc de llimona
200 gr, de melmelada d'albercoc com més casolana millor
-Es barreja tot i es calenta una mica. Quan arribarà l'hora de farcir ja estarà freda.

*Recobriment:
100 gr. de sucre pols
3 cullerades de cacao en pols
2 cullerades d'aigua
75 gr. de mantega
un xorret de vainilla líquida
- Es posa al foc el sucre, el cacao i l'aigua i es fa bullir 1 minut. S'aparta del foc i s'incorpora la mantega remenant fins que es disolgui i es deixa refredar.

Quan el coc està cuit i fred el tallem per la meitat i el farcim amb la melmelada d'albercoc, el tapem i tornem a posar melmelada per sobre i als costats. Després hi tirem el recobriment escampant-lo amb una espàtula amb molt de compte per no emportar-nos la melmelada. La decoració final es molt lliure. Bon profit!


2 comentaris:

  1. Gracies per entrar en el meu blog per primera vegada i deixar uns comentaris tan alentadors.
    Una TARTA SACHER PRECIOSA!!!! et felicito.
    Desde fa un temps no escric comentaris als blogs coneguts perque sou cents i va arribar un moment que aixo pasaba factura a la meva salud; pero no dubtis que sempre que hem sigui posible, donaré un cop d'ull a aquest espai que per el que vaig veien es molt DOLÇ.
    Una forta abraçada maca, que tinguis una semana ben agradable.
    Conxita

    ResponElimina
  2. gràcies a tu! No sap la il.lusió q em fa el teu comentari, la veritat es q jo no sóc molt de comentar tampoc però qui fa el que pot no està obligat a més. Bona setmana!

    ResponElimina

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.