No us penseu que són iguals que els industrials, a mi el que em consola és que són sense additius i que m'ho he passat pipa amassant i plegant, perquè això sí que ho tenen estos croisants, has de plegar molt i molt. Recent fets estaven de muerte i al dia següent NO eren xiclet ni estaven com una pedra... Crec que en aquesta recepta es pot millorar l'amassat o la barreja de les grases, però de moment l'he agafat de la gran enciclopedia de cocina paso a paso, SARPE, que a la meva cuina és una eminència, perquè consultant internet me perdo i molt.
*Recepta:
- 100gr. de mantega sense sal
- 100gr. de llard o segí
- 25gr. de llevat de panader
- 210 ml. d'aigua tèbia
- 450gr. de farina de força
- 1 ou batut
- 2 culleradetes de sal
+ El procediment s'asembla bastant al de fer pasta de full.
Primer que res es barrejen les dues grases, reservant 25 gr. de mantega, i es reserven, crec que dissabte que ve quan els torni a fer les fondré directament per posar-les després a un tuper per a que cuallin, així podré tallar la grasa en comptes de posar-la a cullerades com he fet. Crec que això li donarà més finor... o no.
Desfem el llevat amb l'aigua tèbia, passem la farina pel colador juntament amb la sal, hi afegim l'ou, l'aigua i els 25gr. de mantega toveta. Amassem i amassem fins que es fa una bola fina, s'unta amb oli i es deixa reposar a un lloc calentet fins que dobli volum.
Quan ha crescut l'estirem amb el corró i la deixem amb forma de rectangle per poder anar plegant fàcilment, dividim la grasa en 3 parts iguals, que anirem escampant per damunt cobrint les 2/3 parts de la massa, ho pleguem en 3 doblecs i estirem fins formar un altre rectangle, ho deixem 30 minuts a la nevera. Això es fa 2 vegades mes fins acabar la grasa i 3 vegades més sense grasa, es plega en 3 i es refreda 6 cops en total.
I ara ve l'hora de tallar-los! Jo vaig fer lo que vaig poguer i concentrada com estava casi se me cremen despres jiji. Bé, es tallen triangulets i s'enrotllen de la part ampla cap a la prima, es van ficant a la safata del forn, els tapem mentre s'escalfa el forn a 200ºC, s'embetumen amb ou batut i cap a dintre fins que estiguin doradets, uns 10 minuts.
Al cap de dos dies, els 5 que quedaven, van ser tallats per la meitat torrats al gratinador i untats amb nocilla... pels nens...
Ahh, per cert, café o te?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.